even weg

Een weekend nieuwe ervaringen

Vanochtend in de auto naar kantoor ga ik vol op de automatische piloot. Eigenlijk bloedlink, maar gezien het afgelopen weekend niet zo raar. Ik heb weinig slaap gehad, misschien 6 uur. In 2 nachten dus.

Terwijl ik op de automatische piloot doorrijd, denk ik terug aan het afgelopen weekend. Want ondanks de korte nachten, heb ik wel een heel tof weekend gehad. Samen met een leuke groep mensen ben ik aan het zeilen geweest op de Waddenzee.

Het is best spannend om samen met een vrijwel volledig onbekende groep mensen een weekend weg te gaan. Het is bijzonder hoe snel die onbekende mensen kennissen worden tijdens zo een weekend. Toen ik vrijdagavond op de boot (Of schip? In ieder geval vaartuig! ;-)) stapte gaf ik de mensen onwennig een hand en noemde mijn voornaam. Toen ik gisteravond samen met Nynke van de Anna Catharina (ha ha, discussie omzeild) afstapte, nam ik afscheid van 17 nieuwe bekenden die mijn naam allemaal wel kenden en waarvan ik de naam ken. Eigenlijk een hele bijzondere gewaarwording, dat zoiets zo snel kan.

Niet alleen aan de mensen moest ik wennen, ook het leven op het schip was voor mij aanpassen. Het liggen in de bedden in de kleine hut (claustrofobisch moet je niet zijn!), het zitten op het harde dek, de kleine wc… de eerste dag en nacht onwennig, maar de daaropvolgende nacht en dagen al meer eigen. Je vind je plekje wel.

Schiermonnikoog. Het is lang geleden, heeeeel lang geleden, dat ik daar voor het laatst was. Afgelopen zaterdagmiddag meerden we aan en liep ik met enkele groepsleden naar het dorp. Na een drankje op een terras liepen we verder. Terwijl we over het eiland wandelden in de enige regendruppels die we het weekend hebben gezien, heb ik besloten dat ik er terug ga komen. Een dagje of een kort weekend. Om te fietsen of te wandelen.

Zeilen en varen in het donker is een bijzondere gewaarwording, dat had ik nog niet eerder gedaan. Net als droogvallen op een zandplaat en wadlopen in de vroege ochtend, midden in de Waddenzee. Het was een weekend vol nieuwe ervaringen. Een weekend met mooi weer. Een weekend weg met een leuke groep mensen. Dit mag van mij nog wel een keer. De vermoeidheid neem ik op de koop toe.