een visie

Voorjaarskriebels

Vanochtend loop ik van huis naar de bus en ik ruik het; het voorjaar komt eraan! Ik kan het niet uitleggen, het heeft een bepaalde geur die aangeeft dat het geen winter meer wordt. Deze week in ieder geval niet meer, want Piet Paulusma en zijn collega’s voorspellen voor dinsdag al temperaturen boven de 10 graden Celsius.

Terwijl ik in de bus naar Leeuwarden rijdt wordt het licht en verdwijnt de mist die als een deken over Friesland ligt. Ik kijk naar boven en de blauwe lucht verraadt dat het best een mooie dag gaat worden. De thermometer in de bus geeft aan dat het op dat tijdstip (8.19 uur) al 8 graden Celsius is. Zie je wel! Het wordt echt al weer voorjaar!

Van mij mag het wel weer. Het wielrenseizoen 2016 begint met de ploeg van The Sportsclub over een kleine twee weken al weer. Op zaterdag 6 februari geef ik de eerste training van dit jaar en het zou mooi zijn als we meteen naar buiten kunnen voor een extensieve duurtraining…. zoals in het trainingsschema staat.

Want het is al weer heel erg lekker om buiten op de fiets te zitten, met temperaturen rond de 8 graden! Afgelopen zaterdagmiddag heb ik dat nog zelf gevoeld. Het zonnetje scheen en er waaide een lichte bries, dus was het prima weer voor een tochtje op de racer. Ik heb genoten van deze kleine 2 uren op de racer door de Noordelijke Fryske Wâlden en wil snel weer.

Laat het voorjaar dus maar komen! Ik ben er wel weer klaar voor.