fietserd

Het diepe diep

Een sprong in het diepe. Best eng om te doen, omdat je van te voren niet precies weet hoe diep het ‘diepe’ is. Een nieuw begin. Spannend, omdat je niet echt weet wat je te wachten staat. Ook leuk, omdat het nieuwe kansen biedt.

Was ik vorige week woensdag al bezig met het samenstellen van de wielrenteams van 2017 die vanuit Burgum en Dokkum gaan fietsen, vandaag had ik zomaar weer een nieuw aanbod in mijn berichten van Whatsapp. Of ik belangstelling heb om op de woensdagochtend de spinning in sportschool Fysique in Burgum te gaan verzorgen. Ik had al min of meer toegezegd dat ik dat wel eens wilde proberen en binnenkort is het dan zo ver!

Ik vind het spannend, maar ook leuk. Spannend, omdat ik niet weet hoe ik het precies moet gaan aanpakken en of het mij en de anderen wel gaat bevallen. Maar vooral ook leuk, omdat het me een kans biedt om nog meer in de sport te gaan doen. De sport waarvoor ik speciaal de woensdag vrij heb gemaakt; met de benen op de pedalen staan (in wat voor vorm dan ook).

Ik heb de kans aangegrepen en doe daarmee opnieuw een sprong in het diepe. Al zie ik de bodem niet, ik vermoed dat dit diepe niet zo heel diep is….