fietserd

Wijsheid gaat nu voor

Op zaterdagmiddag ruim 70 kilometer op de racer door Drenthe met een niet helemaal fit lijf. Op zondagmorgen bijna 35 kilometer op de ATB door een drassig Beetsterzwaags bos. En op zondagmiddag 2 uren wandelen door Hoogeveen.

Afgelopen weekend hebben mijn benen veel beweging gehad en dat merk ik vandaag. Ik ben moe en mijn benen zijn loom, heel erg loom. Het was een hele beproeving toen ik vanochtend naar onze kantoorruimte in de oude Willem Lodewijkschool in Leeuwarden liep. Ik hoefde maar op de tweede verdieping te zijn, maar heb eraan gedacht om de lift te nemen. Niet gedaan natuurlijk, want zo lui ben ik ook weer niet.

Is al die beweging dan nog gezond, kun je jezelf afvragen. Ik vind van wel, omdat ik ook weet dat ik nu twee dagen hersteltraining en/of rust heb. En dan kan ik woensdag weer vol trainen. En welke fiets het gaat worden, dat bepaalt het weer in de herfst en winter. Mooi weer; racer. Frisjes en bewolkt met kans op miezer; ATB. Slecht weer; spinningfiets. Wat een luxe.

De training moet ik door de week sowieso een beetje afwisselen. Ik vind zelfs dat wat ik de afgelopen dagen heb gedaan eigenlijk enigszins onverantwoord is. De begeleiding die de profs hebben, heb ik als amateurfietserke immers niet. De inspanning die de profs daardoor kunnen leveren (dag in, dag uit volle bak), kan ik dus ook nooit voor elkaar krijgen. Aanpassen aan de omstandigheden is dan het beste advies.

Tijd om wijs te zijn.