uit en thuis

2 weken = 6 dagen

Twee weken, dat zijn 14 volle dagen en 10 werkdagen. Tenminste, dat is het voor mij. Als je het goed bekijkt is het eigenlijk maar een hele korte periode, maar wel lang genoeg om heel veel in te kunnen gebeuren.

In de afgelopen twee weken is in mijn huis de keuken volledig in orde gemaakt. Maar daarvoor waren geen 14 dagen en ook geen 10 werkdagen nodig. Eigenlijk ging het in totaal maar om 6 dagen. De eerste twee dagen installatiewerk, toen een dag stucwerk en vervolgens een laaaang weekend waarin niets gebeurde. Vervolgens is in drie dagen de keuken gemonteerd.

Het is nogal een proces zo een keuken. Je hoopt dat je volledig ontzorgd wordt en in feite gebeurt dat ook wel, maar je moet zelf wel echt bij de pinken blijven om de goede dingen te laten gebeuren. Als opdrachtgever moet je allemaal keuzes maken.

Er moet eigenlijk in de muur gefreesd worden, maar het beton geeft niet mee. Is het goed dat we een voorzetwandje bouwen? Ja dat is prima, maar hoe komt het dan met de afstand tussen het eiland en het deel van de keuken dat aan de muur vast komt? Is dat nog wel voldoende? Ja dat lukt wel. Oke, dan moet het maar, jullie zijn toch al bezig.

De thermostaat en de kabelaansluiting voor tv, radio en internet moeten verplaatst worden. Waar moeten deze heen? En hoe wilt u het hebben mevrouw? Het liefst daar in de hoek, maar de locatie bij de bank is ook oke. Lukt dat denk je? Ja natuurlijk! Ik heb tv, radio en internet, maar het moet nog even afgewerkt worden.

Voor de thermostaat gebruiken we een draadloze versie, want de draad kan niet door het beton heen. Is dat goed mevrouw? Ja prima, maar kan dat draadloze gebeuren wel door twee betonnen vloeren een signaal geven? Uiteraard lukt dat. Maar uiteindelijk blijkt dat een extra ingreep nodig is. Vooruit dan maar, een warm huis heb ik toch nodig.

De locatie van de spots in de koof. De bedoeling was vier stuks, maar is dat wel verstandig? Boven die hoge kasten heb je er weinig aan. Ja, nee, daar heb je gelijk in, doe dan maar twee. Waar moeten die twee komen mevrouw? Jeetje, wat een keuze, wat is handig? Om te voorkomen dat veel licht op de afzuigkap is wat meer naar buiten handig. Oke, doet u dat dan maar.

Zelden heb ik in twee weken zo vaak telefoon, mails en apps gehad. Maar hij staat! De keuken is af en het is een genot voor het oog. Het stucwerk moet nog wat drogen en dan nog een lik verf op de muur. Het maakt me niet meer uit. Het grote werk is gedaan en de keuken zit erin, ik heb ‘m gepoetst en ingericht en inmiddels al weer bijna een week in gebruik. Hij is prachtig geworden, ik ben supertrots!