uit en thuis

Jeetje, al weer 40!

De 4 staat sinds gister voor het eerst voor mijn leeftijd; 40 jaar geworden. Terwijl ik met mijn mountainbike rond Drachten fiets vraag ik me af: Voel ik me ook anders? En gelijk weet ik ook het antwoord: Nee, eigenlijk niet. Ik ben immers, ondanks mijn 40 jaar, maar één dag ouder dan gister.

Tijdens mijn fietstocht van gister bedenk ik me bovendien dat ik me relaxt, gezond en sterk voel. Geen stress op mijn werk; ik ben lekker aan de slag in Sneek en daarnaast gaat het bij BVNG Advies zijn gangetje. Ik stel prioriteiten, gooi activiteiten in de planning en geniet van de dagen dat ik vrij ben. In het kopke zit het goed.

Niet alleen mentaal, maar ook fysiek voel ik me gezond. Geen gekke dingen daar. De griep van afgelopen maand is aan mijn neus voorbij gegaan, verkouden ben ik zelfs niet eens geweest! Wat naast de mentale rust daaraan ook kan bijdragen is het feit dat ik ruim 2 maanden droog sta als het gaat om alcohol. Het was aanvankelijk alleen bedoeld als een vorm van stoptober, maar beviel zo goed dat ik het ook in november heb doorgezet en nu van plan ben om gewoon niet meer te beginnen.

Mijn gezondere levensstijl heeft ook tot gevolg dat ik me sterker voel. Gezonder eten en drinken, voldoende slaap en veel sporten. Vooral de laatste; een afwisseling van duurritten op de racer, intensievere ritten op de MTB en specifieke trainingen in de sportschool (spinning en fitness) hebben hun uitwerking gehad. De FTW-test van eind oktober sprak wat dat betreft boekdelen.

Relaxt, gezond en sterk. Wat een heerlijk gevoel is het om zo 40 te worden!