fietserd

Gewoon tijd maken

Eerst even beginnen met het goede nieuws; sinds 7 oktober heb ik een nieuwe baan! Ik ben aan de slag als beleidsadviseur ruimtelijke ontwikkeling bij de gemeente Elburg. Ik hoor je denken; waar helemaal? Vanaf Friesland achter Zwolle, aan de randmeren van Flevoland en niet ver van de Veluwe. Vanaf Drachten via Emmeloord en Kampen ongeveer één uur rijden. Tenminste; volgens Google, want in de praktijk ben ik een kwartier langer onderweg door de drukte op (vooral) de A7. Hoe dan ook, de baan is een leuke nieuwe uitdaging en ik werk er (tot nu toe) met plezier 4 dagen per week.

Als je met zo een nieuwe baan begint is het in het begin heel erg zoeken naar een nieuwe balans in de tijdverdeling tussen werk en privé. Vooral de combinatie met het fietsen is – helemaal in de donkere herfst en wintermaanden – even zoeken. Want ik wil natuurlijk wél blijven fietsen!

De balans sluipt er inmiddels wel een beetje in. Je moet er gewoon tijd voor maken. De woensdag, zaterdag en zondag kan ik – als het weer het toestaat – buiten trainen. En die tijd pak ik dan ook zo veel mogelijk; alleen, met mijn moeder of met fietsvrienden. Voor de fitness is het nog even zoeken. Meestal doe ik dat op dinsdagavond en als de woensdag slecht weer is, dan op woensdag. Tot slot ben ik op maandagavond in de spinningzaal om mezelf af te beulen, terwijl ik er op donderdagavond een groep in het zweet train. Het is alleen wel even een kunst om op tijd in de sportschool te komen, omdat ze in de avondspits nog wel eens tikkertje willen spelen op de A7 met de nodige vertraging tot gevolg.

Op deze manier probeer ik mezelf in vorm te houden. En probeer ik natuurlijk mijn wielrendoelen te halen! Het eerste doel is trouwens gister gehaald. Tijdens een MTB-tocht vanuit Zuidlaren fietste ik gister de 10.000km in één jaar voorbij. En dan bedoel ik dus 10.000km vanaf 1 januari van dit jaar. Een hele mijlpaal die ik waarschijnlijk nooit meer ga bereiken.

Zoals ik eerder schreef heb ik ook nog tot doel de 40.000 km op mijn racefiets vol te maken. Het is niet de vraag óf ik het ga halen, maar wanneer. Als benen en fiets in orde blijven en het weer goed genoeg, dan is het dit jaar nog wel haalbaar. En als beloning mag ik dan van mezelf een nieuwe racefiets kopen en komt de Kuota in de verkoop. Al iemand belangstelling?