fietserd

0,54 x 100 = genoeg

Welke datum is het vandaag?
Hoeveel dagen heeft de maand nog?
Hoeveel kilometer heb ik deze maand al op een fiets gezeten?

De vragen schoten vandaag door me heen. Want ik heb een tic. Een gekke tic. Ik wil deze maand namelijk de 1.000 km volfietsen. Niet omdat het moet voor een bepaald klassement ofzo. Helemaal niet zelfs, maar dat zit zo in mijn hoofd. Het heeft er vooral mee te maken dat ik dat jaarlijks – sinds 2016 – al zo doe in de maanden mei t/m augustus (en langer).

De afgelopen maand heb ik er wel wat moeite voor moeten doen. Bijvoorbeeld door – die keren dat ik op de racefiets zat – langere ritten te maken. Je kunt het overdreven noemen, maar het (dit jaar onofficieel) fietsen van de Elfstedentocht hoort daar dan ook bij. Als ik die afgelopen maand niet had gereden, dan had ik nog een hele kluif gekregen om de 1.000 vol te gaan maken deze maand.

Het weer was de afgelopen maand niet altijd uitnodigend om ’s avonds nog een ritje te doen en ook de weekenden was he niet altijd mooi weer. Dan moet je het doen met de spaarzame mooie momenten en die heb ik zo veel mogelijk meegepikt. On- en offroad dus, want offroad op de gravelbike wil het maken van kilometers ook goed (gister nog bijna 80km vanuit Appelscha).

Maar goed. Op jacht naar de 1.000 km deze maand. Die opgave is te doen. Het is 27 mei, de maand kent voor mij nog 3 dagen waarop ik kan fietsen en ik hoef nog maar 54km om het doel te halen. Daar gaan we voor! Ik heb er nu al zin in šŸ™‚