werk

Goed voorbeeld doet goed volgen

omgevingsvisie Elburg 2018

Sinds iets meer dan twee jaar woon ik in Balk, gemeente De Fryske Marren. Voor mij een hele verbetering, omdat ik veel dichter bij mijn werkgever gemeente Elburg woon nu. En ja, het is ook serieus een leuke, levendige woonplaats met veel voorzieningen op wandelafstand van mijn huis.

Het dorp en de omgeving ken ik goed, door de vele fietsritten die ik hier maak(te). Maar de gemeente De Fryske Marren (DFM) is voor mij nieuw. En dan helemaal waar ze allemaal voor staan en in de toekomst naar toe willen. Om daarachter te komen ben ik in de omgevingsvisie van DFM gedoken. De gemeente heeft die op haar website beschikbaar gesteld (zie ook: Omgevingsvisie (arcgis.com)).

Niet alleen als inwoner van DFM, maar ook vanuit mijn professionele blik kijk ik naar deze omgevingsvisie. Bij mijn werkgever ben ik (onder meer) als projectleider aan de slag met de actualisatie van de omgevingsvisie Elburg 2018. Het is dan ook goed om eens te kijken hoe andere gemeenten dit hebben opgepakt. En DFM doet dat op een mooie toegankelijke manier.

Het spieken “bij de buren” geeft informatie en inspiratie. Ik krijg steeds beter een beeld van wat we bij Elburg kunnen fabriceren. Wat we vertellen over Elburg 2030 en 2040 en vooral ook hoe we dat laten zien. Want ik als vakidioot snap een omgevingsvisie wel, maar het is zeker ook een document voor de gewone man. Die moet ook begrijpen wat het is en wat de doorwerking ervan is.

Het project Omgevingsvisie Elburg 2040 zit nog maar in de opstartfase en duurt nog wel anderhalf jaar. Toch heb ik zin in dit traject. Laat maar komen!