uit en thuis

Van idee naar uitvoering

Een idee; ik wil een nieuwe keuken. Dat wist ik al toen ik 4 jaar geleden in mijn woning kwam wonen. Het idee werd snel groter; ook de vloer moet anders. En eigenlijk wil ik ook wat meubels vervangen. Oké. Hoe doe ik dat?

Vorig jaar heb ik interieurdesigner Evelyne Bok erbij gehaald om me te helpen. Zij heeft een mooi ontwerp voor me gemaakt. De nieuwe keuken was daarvoor de basis. Bij het ontwerp kreeg ik ook tips en ideeën over meubels, kleuren en materialen. Superhandig om verder mee aan de slag te gaan. Zo gezegd zo gedaan…

De kerstvakantie heb ik hiervoor benut. Ik heb veel meubelwinkels afgestruind en ben goed geslaagd in Sneek en Leeuwarden. In de bestelling zijn; een eettafel met bank en 3 stoelen, een salontafel en een tv-meubel. Een vloerkleed was ook snel aangeschaft en staat (nog ingepakt) klaar in de bijkeuken. De eerste Euro’s geef je zo heel snel uit. Met een beetje geluk krijg ik in april waar voor mijn geld 🙂

Vervolgens met het interieurontwerp naar de keukenboer. Bij Huizenga Keukenstyle had ik mijn keuken in Drachten ook al gekocht. Daar had ik goede ervaringen mee en ik ben er daarom maar weer naartoe gegaan. Ten opzichte van het ontwerp van de interieurdesigner heb ik nog wat aanpassingen gedaan. De man van Huizenga dacht goed mee en al snel zette ik mijn handtekening onder de offerte.

De vloer is het volgende onderdeel! Want de laminaatvloer die er nu ligt bladdert bijna af. Voor wat toekomstbestendigheid en comfort ga ik voor een lavasteen gietvloer van Art Tech Decorative. En ook omdat ik een gietvloer mooi vind natuurlijk. De kleur is dan nog even puzzelen; het hele RAL-kleurenpalet heb ik tot mijn beschikking. Gelukkig kan die keuze nog tot een heel laat moment voor het gieten gemaakt worden. Dat scheelt.

Want ja, de planning. Dat is nog wel een uitdaging! Als alles meezit begint de sloop van het een en ander eind maart al. De maand april is dan bedoeld om de boel stukje bij beetje weer op te bouwen. Met wat geluk wordt dan eind april de keuken geplaatst en kunnen ook het vloerkleed en de meubels op hun plek worden gezet. Dan zijn de grote slagen gemaakt.

Kleinere werkzaamheden zoals een nieuwe binnendeur, schilderwerk, plaatsen van wood-up, lampenkappen, gordijnen, etc kunnen later dit jaar nog. Dat is niet het belangrijkste. Zelf heb ik het al wel ingepland natuurlijk. Maar die planning is wat minder spannend. Eerst maar een starten met het grote werk!