een visie

dakkoffers en sleurhutten

Vandaag zit ik weer thuis voor de tv, ik kijk naar de touretappe die de finish op de Tourmalet heeft. Zo nu en dan kijk ik naar buiten en ik zie mijn buurman twee dakdragers op de auto plaatsen. Oke, niet heel boeiend, gewoon weer verder kijken.

Maar dan ben ik weer afgeleid van de verrichtingen van de renners op tv. Nu zie ik mijn buurman met iets slepen. Omdat het allemaal achter een rij auto’s gebeurt kan ik niet zien wat ie doet. Nieuwsgierig als ik ben, blijf ik toekijken. En dan komt zijn vrouw erbij en hijsen ze beiden een dakkoffer van flink formaat op de net geplaatste dakdragers.

Gepruts om de dakkoffer vast te maken en een kleine discussie volgt; het gaat niet volgens wens. Mijn ramen staan open en ik hoor dat het stel het even niet met elkaar eens is. Uiteindelijk wordt het weer rustig en de dakkoffer zit op het dak.

Wanneer ik opsta om nog een bakje thee te halen en zie ik in de straat nog een echtpaar bezig… met een sleurhut. De vakantietijd is duidelijk begonnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *