een visie

zijn ze echt beter?

Het is twaalf augustus jl. als ik samen met Y. over de Duitse Autobahn rijdt. We rijden heerlijk door, de zesbaans snelweg geeft ons – ook op wat drukkere momenten – de ruimte.

Mijn reisgenoot is wat aan het dutten en ik heb de cruisecontrol vastgezet op 130 km/uur (misschien iets meer, lol). De rechterbaan is bezet door een rijtje vrachtwagens en ik zit op de middelste baan.

Voor me schiet ineens een Hollandse ‘sleurhut’ van de rechter- naar de middelste baan. Ik moet daarom vrij plotseling naar de linkerbaan, uiteraard na wel even in de spiegel te hebben gekeken. De Beemer die (in mijn spiegel) met een grote snelheid op mij afkomt remt en houdt afstand.

Zodra ik weer naar rechts kan doe ik het. De Beemer, die telkens fatsoenlijk afstand heeft gehouden, spuit mij aan de linkerkant voorbij. Dat krijg je in Nederland niet voor elkaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *