even weg

zo zie je ze, zo bestuur je er één

De camping Wyler, waar we in Zwitserland kampeerden, ligt aan de route richting de Sustenpas. Of ik deze pas beklommen heb met de fiets? Nee, het weer was te slecht of ik had het te druk met andere dingen. Wel ben ik er met de auto bij op gereden en regelmatig werd ik voorbij gereden door motoren. Die hebben dan toch meer kracht, hoewel mijn 6 (voor een ‘gewone’ auto) ook heel behoorlijk omhoog gaat.

Niet alleen fietsers, motoren en Nederlanders (in hun gewone auto’s) vinden de passen mooi om te rijden. Ook de Zwitserse rich lieu (ofwel rijke lui, lol) komen naar buiten met hun bolides van dure merken als Ferrari, Maserati, Aston Martin, Lotus en Lamborghini. Porsches zijn instappatserbakken en de gewone mens rijdt in La Suisse een BMW of Ford Focus RS.

Wij, de gewone mensch, kijken ze na met ietwat een gevoel van jaloezie: zoiets gaan wij waarschijnlijk nooit rijden, met ons salaris van Jan Modaal (of minder). Maar nu kan ik je uit de brand helpen, want ook ik heb inmiddels in een Ferrari gereden!

Gister was ik samen met S. en W. op het ANWB Test- en Trainingscentrum in Lelystad. We kregen de kans om verschillende disciplines van het autorijden te oefenen; slippen, behendigheid, offroad, racen en fun. De fun werd gevormd door vier rondjes in een Ferrari te mogen racen. Hoewel het een oude bak is, geeft het toch wel een kick wanneer je in no-time (en in de derde versnelling) een snelheid ver boven de 100 km/uur haalt.

Keek ik in de vakantie alleen maar toe… nu zat ik zelf achter het stuur van deze opgedirkte (Magnum PI) Fiat. Zo zie je ze, zo bestuur je er één!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *