een visie

Sinterklaas wordt niet kaal(geplukt)

Sinterklaas is heel oud (hij weet zelf niet hoe oud), maar wordt niet kaal. Toch knap, hoe doet hij dat? Hij heeft vast een eigen knip- en kappiet die zijn baard, snor en haardos goed onderhoudt. Of hij schaft zo nu en dan een pruik aan, dat is helemaal hip onder de bekende mensen.

Vanochtend hoorde ik op het nieuws dat er een kaalslag aan winkels gaat plaatsvinden. Niet onlogisch, omdat veel meer detailhandel via internet plaatsvindt. Vaak goedkoper dan in de gewone winkels, de laatste tijd met redelijke levertijden en vaak betrouwbaar.

Bij dit nieuws moest ik gelijk denken aan Sinterklaas die, zo is al aangetoond, ook steeds meer inkopen via het internet doet. Afgelopen zaterdag was daar in het centrum eigenlijk nog niet zo veel van te merken. Volgens mij vond de Sint al die mensen die er, samen met hem, aan het shoppen waren wel gezellig.

Het is natuurlijk afwachten of dit in de toekomst nog zo blijft. Ik denk dat de kaalslag, ook voor de Sint, het eerst in het westen van het land komt. Daarna komt de rest van Nederland misschien eens aan de orde. Het duurt volgens mij in ieder geval nog wel even voordat de Sint kaalgepulkt is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *