een visie

weer het weer

Hoor ik dat nou goed? Is dat gerommel van onweer? Ik kijk naar het westen, maar zie geen flitsen. Bovendien is het bij het kantoor in Oentsjerk nog gewoon droog. Nieuwsgierig als ik ben open ik internet en surf naar buienradar.nl. Even wacht ik af en dan verschijnt het beeld van een grote vlek met rode stippen in beeld; zware buien, waarschijnlijk met onweer, boven het zuidwesten van Fryslân. Dat is dus zeker 50 kilometer van waar ik zit… bijzonder dat je dat over zo een eind kunt horen.

Dan ga ik naar weeronline.nl. Ik heb ‘m ingesteld op Stavoren en zie bedroevend nieuws in beeld; een weercijfer 2. Wanneer ik als plaats IJlst instel komt hetzelfde beeld naar voren. Verdorie, dat kan ik niet gebruiken! Liever had ik bestendig droog weer gehad voor morgen, dan wist ik in ieder geval zeker dat het fietsen door Zuidwest-Fryslân door kan gaan. Nu moet ik echt tot morgenochtend wachten met het besluit.

Voor de zekerheid zou ik pietsweer.nl nog kunnen controleren, maar ik heb er een genoeg van. Genoeg van het zeikweer en helemaal genoeg van het druk maken om het weer. Ik wacht morgenochtend wel even af en als het te nat wordt, ga ik aflassen… moet ook eens kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *