fietserd

Score: 2 x 2

Hartslagmeter stopzetten, schuttingdeur open en snel achter me dicht, achterdeu moet open… de sleutel, waar is dat kreng? Handschoenen maar uit en een nieuwe poging. Ja hebbes. Snel de deur open. Brr, wat heb ik het koud!

Wat te doen als je koud bent? Zo snel mogelijk natte kleding uit! Bij mij waren dit (gelukkig) alleen de voeten. Dus; schoenen en sokken uit en de voeten met de handen opwarmen.

De koude voeten waren een resultaat van de twee kletspoten die ik vandaag heb gescoord. De eerste viel mee; daarbij werden alleen mijn tenen nat. Maar de tweede? Er was eens een diepe plas en de fiets stond middenin stil. Om een volledig nat pak te voorkomen schoot ik uit mijn pedalen en stond ik met twee voeten in het koude water. Mijn voeten heb ik daarna tijdens het fietsen niet meer warm gekregen helaas.

Na het fietspoetsen stapte ik onder de douche. Gelijk kon ik de andere schade aan mijn lijf opmaken. Een gladde boomwortel had ervoor gezorgd dat ik hard neerklapte in het bos. Score: twee blauwe plekken; op het linkerscheenbeen en het linkerdijbeen. Telkens wanneer ik op die kant zit wordt ik daar fijntjes aan herinnert. AU!

Maar toch heb ik lekker gefietst. Het weer was prachtig, het bos mooi en de afstand goed voor de kilometers. De 5.000 haal ik dit jaar niet, maar veel scheelt het niet meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *