uit en thuis

Waar vind ik ze nog?

Ik moet echt nieuwe schaatsen. De hielen in mijn Zandstra’s van meer dan 15 jaar oud zijn kapot. Dat was ook de reden dat ik vorig jaar dus zo snel zere voeten had. Het tochtje van 20 kilometer schaatsen leverde me twee ‘skythakken’ op; eentje links en eentje rechts.

Voordat ik dit jaar weer op de schaatsen stap wil ik dat soort pijntjes voorkomen. Daarom heb ik vanmiddag het besluit genomen dat ik toch maar nieuwe schaatsen moet hebben. Dus mooi op tijd naar huis en op de fiets naar de twee grotere sportzaken in het centrum; Intersport en Veneboer.

Bij de Intersport was ik snel klaar, daar hebben ze alleen goedkopere comfortnoren. Leuk voor mensen die nog niet zo lang schaatsen, maar niet voor mij; ik wil iets meer kwaliteit. Dus op de fiets verder naar Veneboer. Ik weet dat ze daar meer in de aanbieding hebben, dus ik had goede hoop.

Voor de schaatsen hebben ze daar een apart hoekje en ik kan het goed vinden. Maar daarin was ik niet alleen; wat een drukte! Even rondlopen en kijken wat er in de aanbieding is en ik zag wat ik wilde…. hoopte ik… want de Viking I lage noren hadden ze niet meer. Wel heb ik de hoge noren variant geprobeerd. Ik begon gelijk te wiebelen, oh ja, dat is waarom ik geen hoge noren heb!

Nog andere noren geprobeerd, ook van Viking, maar het voelde niet goed aan de voeten. Dus heb ik thuis maar eens op de sites van de drie grote ‘schaatsenboers’ bezocht die in Nederland hun goederen verkopen; Viking, Zandstra en Raps. Mooie schaatsen en veel, maar de keuze wordt er niet gemakkelijker op. En waar kan ik de schaatsen kopen? Wie heeft tips?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *