een visie

Kijken, kijken, niet kopen…

Eigenlijk moet ik het niet doen… vorige keer dat ik het deed liep het ook niet goed af. Kijken naar andere auto’s op internet bedoel ik.

Vorige keer, januari 2011, was ik op internet aan het sneupen naar andere auto’s. Het (toen nog) nieuwe model Mazda 6 had mijn aandacht. Ik vond het een prachtige auto om te zien en was aan het kijken naar een stationwagon. Ja ja, een grote auto, dat weet ik. Maar je weet ook dat ik zo een hobby heb waarbij het gemakkelijk is dat je een fiets in de achterbak kunt schuiven, toch?

Een maand later had ik de aanrijding waarbij ik mijn toenmalige Mazda 6 (financieel) total loss heb gereden. Toen moest ik ineens een andere auto kopen. Mijn huidige auto had ik gelukkig tijdens mijn oriëntatie eerder dat jaar gezien… de keuze was dan ook snel gemaakt.

En nu kijk ik weer naar andere auto’s. Ik oriënteer me nu op Ford Focus stationwagons. Ja, wel een stationwagon… want ik heb zo een hobby hè! En hij moet luxe zijn, want de luxe die ik nu heb wil ik niet inleveren, dus met cruise control, climat control, ingebouwde navigatie, lichtmetalen velgen en (bij voorkeur) ook een trekhaak.

Eigenlijk wil ik mijn Mazda helemaal nog niet kwijt en kijk ik alleen omdat ik het leuk vind. Ik vind mijn Mazda nog steeds een prachtige auto die heerlijk rijdt en voor zijn doen heel zuinig is (1:17). Financieel… het is puur financieel dat ik naar andere auto’s kijk. Ik kan ‘m nog wel betalen hoor, maar het kost me veel geld per maand. En dat kan absoluut minder. Het kijken is leuk… het daadwerkelijk inruilen van mijn Mazda een stuk lastiger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *