fietserd

Binnenkort gaan we weer!

Afgelopen zomer probeerden de Elburger fietsers de racefiets al eens. Dat beviel zo goed, dat de belofte was hier een vervolg aan te geven. Met de racefiets is dat niet meer gelukt, het weer is er niet optimaal meer voor. Maar op de mountainbike kunnen we nog prima buiten fietsen!

Een intranetoproepje voor een mountainbiketoertocht over de Veluwe maakte het waakvlammetje van de Elburger fietsers weer wakker en het vuurtje werd opgestookt. Het leidde uiteindelijk tot 12 aanmeldingen. Een prachtig aantal voor een eerste keer.

Vlak voor de start toch nog een aantal afmeldingen, maar met nog 9 fietsers hadden we op 2 december een leuke groep bij elkaar. Ook de verdeling over de twee afstanden (35 en 55km) was 50-50…. voor zover dat kan met een oneven aantal.

Iedereen vond elkaar snel bij de startplaats. Even wat praatjes, een korte instructie en gaan! Direct bleek een zadel te laag te zitten. Enkele scherpe ogen zagen dat dit wel omhoog kon. Het euvel werd vlot verholpen en de groep dook de eerste singletracks in.

Een prachtige uitdaging voor onze nieuwelingen en mensen die niet veel “echt” mountainbiken! Bochtjes, bultjes en afdalingen kregen we voor de kiezen. Dit kwam al direct op een stukje technische vaardigheid aan. Niemand gaf op, al waren sommigen de wanhoop wel bijna nabij na weer een klim, afdaling en een bochtje.

Toen een lang stuk lekker over goed befietsbare paden door de bossen en over de heide. Af en toe stoppen om wat te eten en drinken, te genieten en te proberen al het moois in foto’s te vatten. Leuk was ook dat de beide groepen elkaar onderweg regelmatig tegenkwamen, onder meer op de top van de Veluwse Ventoux. Een groepsfoto was snel gemaakt.

Beide groepen maakten in hun eigen tempo de ronde verder af en werden vlak voor het einde nog even getrakteerd op weer een heel technisch stuk. De bosbouwers hadden hun best gedaan om de bospaden flink te vernielen; de diepe trekkersporen zijn zwaar fietsen. Sowieso al lastig en met vermoeide benen helemaal!

Maar ook daar kwamen we allemaal doorheen. Kort na de finish van de 35km-groep kwam ook de groep van de 55km-groep bij de finishplek aan. Afstand in combinatie met het tempo van de groepen goed ingeschat dus! Uiteraard sloten we goed af met een lunch bij Brasserie Het Stationshuisje. Met de constatering “Binnenkort gaan we weer!” en goed weekend wensen vertrok iedereen naar huis.