werk

Een eerste impressie blijft hangen

Het is dinsdagmorgen iets over half 9 en ik parkeer mijn auto in de parkeergarage Boschplein. Dat is voor een medewerker van SWF gratis; met de sleutel komen we binnen. En er ook weer uit dus.

Als ik de garage uit kom voel ik de lekkere frisse lucht. Het is droog weer en de zon lijkt er vandaag door te komen. Heerlijk, want de wandeling naar kantoor is iets meer dan een halve kilometer en dan hou ik het liever droog.

De weg oversteken en dan richting de Waterpoort. Langs het water loop ik naar het Martiniplein. Ze zijn druk bezig met ‘tegelwippen’; er komt meer groen langs De Kolk. Het komt de kwaliteit ten goede, ook al is dit sowieso al een mooi stukje Sneek.

Als ik het Martiniplein oversteek staat de Martinikerk prominent in beeld. Een kerk waar we als gezin Ankersmit – in de tijd van dominee Van Ligten – nog wel eens kwamen op zondag. Een karakteristieke verschijning in het centrum door de hoogte van het schip en de relatief kleine toren.

Nog een klein stukje lopen en dan sta ik op de Marktstraat. De oude Rabobank (Súdwesthûs), het oude gemeentehuis van Wymbrits (Bestjoershûs) en het oude stadhuis van Sneek, het hoort allemaal bij de gemeente SWF. Mijn entree is bij de deur rechts naast de trappen van het oude stadhuis van Sneek; “gebou read”.

Aan de Marktstraatzijde zoek ik (meestal) op de eerste verdieping een plaatsje. Op een enkele uitzondering na zijn het allemaal flexplekken. Met lege bureaus (jippie, cleandesk!) en een zee aan vrije kluisjes voor je materiaal. En als je even rustig wilt zitten een stilteruimte (ook flex). Koffieautomaten, printers en toiletten zijn altijd in de buurt. Meer heb ik als ambtenaar niet nodig!

Of toch wel! Want een hapje eten kan in het bedrijfsrestaurant, waarbij je te kust en te keur kunt kiezen. En voor niet te veel geld. En er is een sportzaal met o.a. spinningfietsen! Dus ik kan eventueel ook nog een half uurtje gaan sporten op kantoor als ik wil. En daarna mezelf weer opfrissen in de douches. Dit ga ik wellicht ook nog eens proberen.

Bij mijn nieuwe werkgever hebben ze het goed voor elkaar. Het is fijn om dit als medewerker allemaal te hebben, het geeft een positieve schwung aan mijn werkplezier. De rest zit in de leuke collega’s en de projecten… maar daarover later meer.